Belgrade Beer Fest
16-20. avgustBelgrade Beer Fest
Laško
lasko_1.jpg

Pivara Laško počela je s proizvodnjom piva davne 1825. godine. Do danas je postala vodeća pivovara u Sloveniji, čije dobro ime se čuje daleko preko njenih granica. Pravi rast postigla je posle završetka drugog svetskog rata kada se sa petog mesta popela među vodeće proizvođače piva u Jugoslaviji.

U Laškom tvrde, da se za varenje piva mogu kupiti svi najbolji sastojci na svetu, od slada i ječma do kvasca, samo voda ne. A Laško je ima. Rijedak je to i dragocjen dar. Voda iz brda, tačnije iz poznatog područja Lurd, kojem neki pripisuju čak i ljekovita svojstva, izvanredno je kvalitetna, mikrobiološki besprijekorna, kristalno bistra i srednje tvrda. Građani Laškog uvereni su, da je pivara ovdje nastala upravo zbog odlične vode.

Pivara Laško u današnja vremena sledi standarde razvijenog sveta i raspoloživi kapital ulaže u najnovije tehnologije jer želi stabilnim kvalitetom konkurisati najrazvijenijim svetskim pivarama. Pri tome se oslanja na svoju tradiciju sa starim, isprobanim receptima koji su brižno čuvana tajna svake pivarske kuće.

Data/Images/lasko_2.jpg

Data/Images/lasko_3.jpg

Godišnje proizvodi preko 1.200.000 HL poznatih robnih marki Zlatorog, Laško Club, Laško Tamno, i najnoviji Bandidos tequila i Bandidos Ice. Izvan granica Slovenije (Srbija, Crna Gora, BIH, Makedonija, Hrvatska, Italija, Austrija, Mađarska, Nemačka, ZDA i druge) prodaje se preko 40 % fizičkog obima prodaje.

Data/Images/lasko_5.jpg

Pivara Laško poslednjih godina postala je većinski vlasnik Radenske iz Radenaca, Vitala iz Mestinja, Jadranske pivovare iz Splita i po novom Pivare Union iz Ljubljane i Fructala iz Ajdovščine.

Pivovara Laško puni pivo u različite vrste ambalaže - povratnu i nepovratnu. U povratnu se ubrajaju metalne bačve 30 i 50l, boce od 0,5 i 0,33l u PVC sanducima, a nepovratna ambalaža su limenke i boce od 0,5 i 0,33l, boca od 0,25l sa twist off čepom i PVC boce od 1, 0,5 i 0,38l.

lasko_6.jpg

U asortimanu pivare Laško svaki pravi pivopija može naći nešto za svoj užitak, od svetlog standardnog piva preko specijalnih tamnih piva, pa do mešavina piva sa bezalkoholnim pićem i piva sa dodanim aromama tequile i limuna ili aromame cashase i limuna.

Pivara Laško želi svim svojim pristalicama i svima onima, koji u njenim proizvodima uživaju, sve najbolje i uz čašu hladnog Laškog poručuje "U ZDRAVLJE".

www.pivo-lasko.si
www.bandidos.si

2003200420052006
Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS