Belgrade Beer Fest
16-20. avgustBelgrade Beer Fest
Weifert
Weifert – svetlo pivo
weifert_2.jpg

Data/Images/weifert_5.jpg

Weifert svetlo pivo spravlja se od najboljih pivarskih sirovina po receptima starih pivarskih majstora. Tehnološki proces, zasnovan na savremenoj koncepciji, nova, poboljšana formula i moderan pristup u odabiru aroma, čine Weifert vrhunskim svetlim pivom, koje ce svojim ukusom zadovoljiti sve pivske sladokusce. Weifert pivo je pivo sa karakterom koje nikog neće ostaviti ravnodušnim. Prvo pivo proizvedeno u Srbiji savršeni je spoj ukusa i osveženja.

KAKO ODOLETI?

Belo – Weifert
weifert_3.jpg

Data/Images/weifert_6.jpg

Belo pivo se dobija specijalnim procesom proizvodnje koji mu daje snežno belu, magličastu boju. Specifičan ukus neće ostaviti ravnodušnim ni najprobirljivije eksperte za pivo. Blagom gorčinom, jedinstvenom aromom i značajnom različitošću BELO PIVO predstavlja osveženje koje bilo koje drugo pice ne može da zameni. Sadrži 5% alkohola.

ZAPLOVITE U MISTERIJU, NAĐITE SKRIVENO, NE OČEKUJTE OČEKIVANO, ŽIVITE SANJANO…

Weifert tamno
weifert_4.jpg

Data/Images/weifert_7.jpg

Tokom vremena pivarski majstori su pronicali u najveće tajne sve sa ciljem kako bi vaše uživanje učinili potpunijim. Potraga je završena. Nastalo je Weifert Tamno. Pivo fantastične arome, jedinstvenog ukusa i boje mahagonija, zadovoljiće svakog pivskog sladokusca.Weifert tamno je pivska poslastica namenjena svim istinskim poznavaocima koji traže više.

TAMNIJE UKUSNIJE

Istorijat Pivare Pančevo

Najstarija na Balkanu i najstariji industrijski objekat u Pančevu. Pivara Pančevo osnovana je 1722 god. a vlasnik je bio Abraham Kepiš, Jevrejin iz Požuna.Njena istorija prati istoriju ovog kraja.

U Austro-Turskom ratu 1737.god. bila je teško oštećena ali je nastavila sa radom i povećan je kapacitet na 3 300 kofa. Sredinom XIX veka pivaru je kupila porodica Weifert i rekonstrukcijom povećala proizvodnju na 20 000 kofa piva. Većinski vlasnik pivare je sve do kraja drugog svetskog rata bila porodica Weifert koja je razvijajući pivaru postigla kapacitet 40 000 Hl piva godišnje sa velikom modernizacijom 20-tih godina XX veka kada je ugrađena za tadašnje vreme najsavremenija varionica.

Posle drugog svetskog rata pivara je nacionalizovana i posluje kao Narodna pivara. U to vreme ova pivara je bila prvo industrijsko preduzeće koje je radilo u Pančevu, sa kapacitetom od 35 000 hl. piva godišnje.

Od 1964.god. pivara posluje u okviru Kombinata PIK "Tamiš", počinje da beleži uspon i rast proizvodnje. 1967.god. izvršen je poduhvat na planu povećanja kapaciteta i došlo je do proširenja vrionog podruma, ležnog podruma kao i nabavke odgovarajuće opreme i sve je to rađeno u nekoliko faza. Na mesto starih drvenih buradi sa malim zapreminama izgrađeni su alutankovi za dozrevanje piva, sa primenom savremene tehnologije koja je mogla da se primeni u prostornim uslovima. Zamenjene su sve drvene kace, sa čeličnim i betonskim kadama a slobodni prostor je korišćen za povećanje kapaciteta vrionog i ležnog podruma. Izgrađena je nova flašnica i Pivara Pančevo je među prvim pivarama u zemlji uvela pasterizaciju piva.

Dalje širenje kapaciteta nije bilo moguće na tadašnjoj lokaciji pa je počela gradnja nove pivare u industrijskoj zoni "Kotež" maja 1978.god. Planirano je da se izgradnja izvede u dve faze: u prvoj fazi izgrađeni su odgovarajući objekti radi dislociranja tehnološkog dela iz stare pivare koja je bila locirana u strogom centru grada, a u drugoj fazi da se izgrade odgovarajući objekti radi dislociranja tehnološkog dela sa "Slavine" i njegovo uklapanje u celinu. Izgradnja nove fabrike u dve faze uslovljava i preseljenje Pivare u dve etape.Prva etapa obuhvatila je pripremu sladovine i vrenja sa svim pratećim postupcima i time se rešio rad tadašnje varionice i vrionog podruma. Ove promene su predviđale modernizaciju tehnologije rada naročito u sledećim odeljenjima: silos, varionica, hlađenje sladovine i flotacija, tankovi za vrenje i manipulacija sa kvascem. U drugoj fazi 1987.god. pušteni su u rad: fermentori, filtracija, flašnica sa magacinom. Devedesetih godina je nastavljeno sa ulaganjem u razvoj:izgradnjom sopstvenog vodosnabdevanja, oprema za pasterizaciju piva, oprema za flaširanje piva, fermentori za vrenje, savremena laboratorijska oprema i uvođenje savremenih tehnoloških postupaka. Ovim je postignuto povećanje kapaciteta proizvodnje i poboljšanje uslova za savremenu proizvodnju piva.

Početkom 90-tih godina XX veka stvorena i razvijana marka piva Weifert koje je tip piva koje bi pariralo uvoznim pivima koja su se značajno pojavljivala na našem tržištu. Marka je postupno razvijana prema mogućnostima proizvodnog kapaciteta uz strogo poštovanje propisane tehnologije i recepture koja datira iz zlatnih 30-tih godina XX veka.Dalji razvoj je zahtevao novi dizajn boce, kako bi se i time odolevalo konkurenciji uvoznih piva. Dizajnirana je posebna boca zapremine 0,33 l savremenog izgleda . Weifert program (robna marka i weifert boca) su zaštićeni žigom za robnu marku i model kod Saveznog zavoda za intelektualnu svojinu , a pokrenut je postupak za međunarodnu zaštitu ovih prava intelektualne svojine.

Od 25.08.2003. godine, nakon izvršene dokapitalizacije u kojoj je kompanija Efes Breweries International N.V. sa sedištem u Holandiji postala većinski vlasnik, pivara posluje kao Efes Weifert pivara ad. Pančevo.

Kvalitetan rad daje kvalitetne proizvode. Proizvodi "Pivare" Pančevo osvojili su niz nagrada za kvalitet u zemlji i svetu (London, Atina, Ženeva, Lisabon), kao i ovu najnoviju EUREKA ICEPEC u Briselu.

EFES WEIFERT Pivara a.d. Pančevo
Stevana Šupljikca b.b
26 000 Pančevo

Tel: + 381 (0) 013/306 222
Fax: + 381 (0) 013/306 258

www.weifert.co.yu

2003200420052006
Vesti
© beogradska kulturna mreža - music & more | designed & produced by MASSVision, powered by cMASS